+603-6188 4064 11C, Jalan SG 3/17, Pusat Bandar Taman Seri Gombak, 68100 Batu Caves, Selangor Darul Ehsan.

Aluan Pengerusi

Segala pujian bagi Allah SWT. Salawat dan salam kepada Nabi Muhammad SAW, ahli keluarga, para sahabat dan  sekalian umat Islam yang istiqamah beriman kepada Allah SWT dan terus menghulurkan sebahagian harta mereka untuk infaq di jalan Allah SWT.

Saya bersyukur kepada Allah SWT kerana Yayasan Muslimin terlibat dalam bidang kebajikan dan pendidikan. Bidang ini amat penting kerana ia mampu membangunkan potensi ummah demi mencapai apa yang disebutkan oleh Allah SWT dalam Al-Quran sebagai khaira ummah.

Yayasan mengambil pendekatan menubuhkan dana bagi membantu mereka yang memerlukan bantuan pendidikan dan kebajikan. Oleh itu sokongan umat Islam melalui sumbangan derma amat diperlukan.

Justeru, saya merayu kepad semua pihak yang prihatin kepada kelangsungan Islam di negara ini supaya menghulurkan sumbangan derma kepda Yaysan Muslimin untuk disalurkan semula bagi membantu pusat pendidikan Islam seperti Maahad Tahfiz, Pusat Pengajian Pondok, pelajar-pelajar dan juga anak-anak yatim yang memerlukan bantuan.

Firman Allah SWT yang bermaksud :

Dan hendaklah kamu bertolong-tolongan untuk membuat kebajikan dan bertakwa, dan janganlah kamu bertolong-tolongan pada melakukan dosa maksiat dan pencerobohan. Dan bertakwalah kepada Allah kerana sesungguhnya Allah maha berat azab seksa-Nya bagi sesiapa yang melanggar printah-Nya. (Surah al-Maidah: 2)

“Membangun Bersama Ummah”

Sekian, terima kasih. Wassalam. 

USTAZ HJ MD ZAKI BIN ABD MANAN
Pengerusi, Lembaga Pemegang Amanah
Yayasan Muslimin.